Demucking – Intenzivno grubo čišćenje vozila na točkovima i gusjenicama

Građevinske mašine, vojna vozila i željeznički vagoni često su jako zaprljani tokom rada. To otežava radove na popravci i održavanju. MobyDick sistemi za uklanjanje prašine rješavaju ovaj problem u roku od nekoliko minuta!

Opis

Dodatna vrijednost kroz vodeću tehnologiju

Tehnologija sistema za pranje vozova – Tehnologija naših sistema za uklanjanje blata zasnovana je prvenstveno na tehnologiji naših sistema za pranje točkova u pogledu tehnologije pranja i reciklaže vode. Puno vode pri umjerenom pritisku! Međutim, još uvijek postoje neke značajne razlike između sistema za pranje kotača i sistema za uklanjanje prašine.

Razlike između sistema za pranje točkova i sistema za uklanjanje blata Sistemi za pranje točkova obično čiste samo one delove kamiona koji mogu biti izloženi prljavštini sa puta. Sistem za uklanjanje prašine, s druge strane, obično ima za cilj da opere cijelo vozilo. Za to je potreban odgovarajući raspored mlaznica. Pored toga, zbog generalno visokih frekvencija rada, sistem za pranje točkova mora da opere kamion što je brže moguće bez zaustavljanja.

Da bi se postigao dobar rezultat pranja, za teško zaprljanje često je potrebno da platforma za pranje ima dužinu od nekoliko okretaja kotača. S druge strane, sa sistemom za uklanjanje prašine, obično ima dovoljno vremena na raspolaganju za sporo kretanje naprijed i nazad. Iz tog razloga, prostor za pranje obično se može dizajnirati znatno kraće.

Technologie

Razdvajanje grubog i finog pranja! Princip dosta vode pri umjerenom pritisku, dokazan u procesu grubog pranja, pored brzog i vrlo efikasnog čišćenja, ima još jednu veliku prednost. Nizak pritisak pouzdano uklanja velike nečistoće kao što su zemlja, kamenje, glina ili ugljena prašina, a ostavlja ulja i masnoće na mestu! To znači da mulj koji ulazi u integrisani sistem za reciklažu generalno nije kontaminiran ugljovodonicima i da se može zbrinuti uz niske troškove.

Ako je potrebno fino pranje motornog prostora, takav rad treba obaviti pod visokim pritiskom i/ili toplom vodom odvojeno od sistema za uklanjanje prašine. Značajno smanjen tretman vode, niski troškovi odlaganja mulja i mali uticaj na životnu sredinu su atraktivne prednosti razdvajanja ovih funkcija.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Demucking – Intenzivno grubo čišćenje vozila na točkovima i gusjenicama”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Post comment